Lapostolle Grand Selection Chardonnay

Chili- Casablanca Valley
 
Biodynamisch werkend
De 'Franse' Chilenen van Lapostolle maken een fraaie en unieke Chardonnay in Casablanca, het koelere gebied aan de kunst. Zij gebruiken een ook Semillon in deze wijn en deze combinatie vormt zeer expressieve aroma's van tropisch fruit en een elegante frisse afdronk. Verrukkelijk glas wijn.
 
Info
Heldere lichtgele kleur. In de aantrekkelijke neus expressieve aroma’s van tropisch fruit, zoals ananas en papaja, naast zoete bloementonen. Van het begin tot het einde is de mooie zuurgraad, de elegantie, ronde structuur en concentratie te proeven. Lange harmonieuze afdronk.
 
Wijn & Spijs
Heerlijk als aperitief en bij gerechten met vis, schelp- en schaaldieren en wit vlees.
 
Extra info
Land                     Chili
Regio                    Casablanca Valley
Jaargang               2017
Druif                     90% Chardonnay en 10% Semillon
Lagering               100% in een roestvrijstalen tank
Temperatuur         10 - 12°C
Sluiting                 Schroefdop
Inhoud                  0,75
Alcohol                 13,5%
 
Over Lapostolle
De familie Marnier-Lapostolle, oprichter en eigenaar van het wereldbekende likeurmerk Grand Marnier, is ook al generaties lang bezig met het maken van prachtige wijnen. De icoonwijn is Clos Apalta, misschien wel de beste wijn van Zuid Amerika..
Het doel van Lapostolle Wijnen is simpel maar ambitieus: wereldklasse wijnen produceren.  De wijnen staan bekend om de constante superieure kwaliteit. Dit komt onder meer tot uiting in de grote prijzen die de wijnen verdienen.
  • € 13,95

Aantal

Lapostolle Grand Selection Chardonnay