BIO Hétszõlõ Tokaj Late Harvest 0,5L

Hongarije-Tokaj-Hegyalja

Als rozijntjes geplukt, zoet en rins. Ganzenlever maar ook Oudhollandse appeltaart. Deze Biologische verbouwde druiven zijn extra laat geoogst, geplukt als uitgedroogde rozijntjes maar zonder nog aangetast te zijn van de beroemde edelrot, Botrytis Cenerea. Hierdoor is een vriendelijke zoete "dessert” wijn ontstaan met ongeveer 52 gram per liter restsuiker. 

Kleur:Wit
Smaaktype:Zoet
Inhoud:0.5                                                                                                            Alcohol:11.5

  • € 14,65

Aantal

BIO Hétszõlõ Tokaj Late Harvest 0,5L

Tokaj.... "vinum regum, rex vinorum”: wijn voor koningen, koning der wijnen. Een ambitieuze titel maar in het geval van het prachtige en eeuwenoude domein Tokaj-Hétszolo zeker op zijn plaats. Gedurende enkele eeuwen is dit prachtige domein in het bezit geweest van de prins van Transsylvanïe en later zelfs de koninklijke Habsburger familie. Uiteindelijk in 2009 in het bezit gekomen van de Franse Michel Reybier, eigenaar van het illustere Bordeaux château Cos d’Estournel. Ook zeker niet de minste... Met de kwaliteit van hun Tokaj wijnen zit het dan nu ook zeker snor. Er is door deze overname een geweldige impuls gekomen in de kwaliteit en in de aanwezige know-how op het domein. Vanaf 2012 zijn de wijnen zelfs biologisch gecertificeerd. Nu in 2021 behoort dit huis tot de wereldtop en produceert magistrale Tokaj wijnen, beroemd om hun elegantie en typiciteit mede veroorzaakt door de aanwezigheid van de zeer lokale Botrytis Cinerea ofwel “edelrotting”.